Selecteer een pagina

Career Select werft en selecteert in drie stappen

Job Fit

 ‘Voor iedere baan kijken we allereerst naar algemene cognitieve vaardigheden en niet naar IQ. Het betreft de vaardigheid om zaken direct op te pakken, zodra ze zich voordoen’. Laszlo Bock – Senior VP Google

De cognitieve vaardigheden worden gamified getest op werkgeheugen, anticipatie, control en aandacht. De games zijn adaptief dat wil zeggen; afhankelijk van jouw reacties past de game zich aan. Op die manier wordt objectief jouw niveau gemeten voor alle cognitieve vaardigheden oftewel, al je talenten.

Iedereen heeft een uniek cognitief profiel en er bestaat geen ‘goed of slecht’ profiel. Het gaat erom of jouw cognitief profiel matched op de cognitieve vereisten van de baan die je ambieert. Ook kan het je helpen in het beter uitvoeren van je huidige baan die ook zal veranderen van taken en daarmee ook de cognitieve vereisten.

Inzicht in de eigen cognitieve vaardigheden is superbelangrijk  voor het goed kunnen functioneren in huidige en toekomstige banen kortom, benut je talenten zo optimaal mogelijk.

 

Cultural Fit

In een enquete van Cubiks onder grote en kleine bedrijven heeft 85% aangegeven dat cultuur een bepalende factor is bij werving en selectie.

Ieder bedrijf heeft een bepaalde bedrijfscultuur. Dat komt onder andere tot uiting in normen en waarden, taal, gewoonten en geaccepteerd gedrag.

Je krijgt als kandidaat een serie foto’s voorgelegd en wordt gevraagd bij iedere foto met een cijfer aan te geven hoe dicht dat bij je past. Het bedrijf met de vacature heeft op dezelfde wijze ook aangegeven welke waarden zij belangrijk vinden.

Door jouw waarden en die van het bedrijf met elkaar te vergelijken weet je in welke mate ze overeenkomen.
Hoe dichter de waarden bijelkaar liggen, hoe groter de kans dat jij je bij het nieuwe bedrijf als ‘een vis in het water’ zal gaan voelen.

 

Career Fit

De missie van Career Select Nederland is het bevorderen van arbeidsmobiliteit binnen en tussen sectoren. Hierbij zetten wij jou centraal. Ons ideaal is als jij inzicht hebt in je eigen cognitieve vaardigheden en persoonlijke waarden. Zo kom je te weten welke jobs goed zouden passen en in welk type omgeving je het prettigst zou kunnen werken.

Het moment van overstappen bepaal je zelf, omdat jij het beste weet wanneer je toe bent aan de spreekwoordelijke nieuwe uitdaging. Career Select Nederland gaat hierover graag met je in gesprek. Dan horen we ook wat nog meer voor jou belangrijk is bijvoorbeeld; maximale woon-werkafstand, fulltime/parttime, arbeidsvoorwaarden etc.

De combinatie van Job Fit, Cultural Fit en Career Fit vormt de basis voor een gelukkige en succesvolle loopbaan. Hiermee helpen we ook de werkgever die juist op zoek is naar die ideale kandidaat voor de beschikbare baan. Een win-win situatie wat in lijn is met onze missie. En daar worden wij ook weer blij van.

 

Benieuwd naar jouw volgende stap?